En fantastisk eftermiddag och kväll när vi fick hänga med Ellen på en båttur ytterligare en gång. Den här gången tog hon oss längs Ostkustens finaste och kanske enda fjord in till Valdemarsvik.
Ombord kan man i lugn och ro ta ett glas vin och njuta av en lätt sommarbris.

När vi passerat mellan Stora och Lilla Ålö, svänger vi av mot en oas av grönska i ett stilla vatten. Vi får ett annat perspektiv av t.ex Syltvik som vi kanske bara ser skylten av vid väg 212.

Ombord försöker sig Lars-Åke och Svenne på att överrösta motordunket med sång och musik. Det är lite svårt, men i Ålefiskarn´s vals lyckades vi hänga med i alla verser.  Deras närvaro gör ändå resan ännu mysigare.

                                                 In mot Valdemarsvik

Vi passerar vårdkasen Limpan (Hammarstens vårdkase), som kan skönjas från väg 212 vid Vångsten, men ses tydligare från sjön.

Valdemarsvik syns snart  från fören.

Vi möts av så många som ville vara med på premiären av Allsången, som fått göra uppehåll i två år på grund av Pandemin.

Kvällen bjöd på en hel del artister och vi fick lyssna till bl.a Magnus Carlsson, en av Sveriges bästa sångare. Titanix är lokalt band, arrangör för Allsången, som verkligen sätter Valdemarsvik på kartan med sin värme och glädje.

Vi lämnar hamnen i Valdemarsvik med en blåsvart himmel framför oss, men så vackert. Men molnen släppte inget regn och passagerarna kunde sitta ute och njuta av den varma sommarkvällen.

                Vi hade solnedgången bakom oss hela vägen ut ur Valdemarsviken

Har man inte åkt med båt in till Valdemarsvik så finns ytterligare chans till att åka med Ellen af Harstena tre måndagar till.

Vi som åkte med, vi var ganska många, tackar Magnus Lindkvist som tog oss in och hem på ett tryggt sätt. Tack till Antonia som inte bara serverade oss vin och kaffe, eller var hopp-i-landkalle. Hon serverade oss också ett stort leende hela vägen.
När vi stävar in i Fyrudden igen är det nästan mörkt, ombord spelas Evert Taubes Eldarvalsen. Bara det är magiskt.
                           Åter en magisk kväll med fina Ellen af Harstena